15 Mart 2018 Perşembe

Film // Japonya // Closest Love to Heaven

Çok sevimli ve yürek burkan bir aşkı anlatıyordu. Sevmeyi seven biri olarak ikilinin aşkı çok hoşuma gitti. Erkek karakter ve kız karakter çok hoşlar. Fark ettim ki ben Japon çiftlerini çok seviyorum. Açıkçası Kore film ve dizilerinde genelde bu kadar uyumlu olmuyor oyuncular. Fakat izlediğim Japon film/dizi çiftlerini hep yakıştırmışımdır.


Diğer Adı : Kyou no Kira-kun 
Yönetmen : Yasuhiro Kawamura 
Senaryo : Rin Mikimoto 
Yayın Yılı : 2017 
Türü : Dram, Romantik, Gençlik, Okul
Süre : 110 Dakika
Ülke : Japonya 
Dil : Japonca

Oyuncular ; 
Taishi Nakagawa
Marie Iitoyo
Shono Hayama
Yuna Taira
Kohki Okada
Rieko Miura
Ken Yasuda
Sho Kasamatsu

Konusu : 
Ninon Okamura, omuzunda "Sensei" adını verdiği papağanıyla gezen, pek arkadaşı olmayan, sessiz bir lise öğrencisidir. Ninon yüzünü insanlara göstermemek için kaküllerini gözlerini ve burnunu kapatacak şekilde kestirir. 
Hem sınıf arkadaşı hem de komşusu olmasına rağmen Yuiji Kira ile neredeyse hiç konuşmuşlukları yoktur. Ninon, ailesinden Yuiji'nin ölümcül bir hastalığa yakalandığını öğrenir. Ninon, sürekli gülen Yuiji'yi bir gün ağlarken görür ve ona ömrünün sonuna kadar onun yanında olup onu mutlu edeceğine söz verir. Birbirleriyle vakit geçirdikçe birbirlerine aşık olacaklardır. 

Bu sahnede kız kendi kendine "Yuiji'yi seviyorum" deyip duruyordu. Çocuk duydu ve ikisinin daha sonra tepkisi çok komikti. Tepkilerini merak ediyorsanız izleyin ahaha. Bu tarz komik ve sevimli sahneler bol bol mevcuttu.

Ölümcül hastalığı olan birisinin sevdiği kişiye zarar vermemek için sevdiğinden uzaklaşması bence sevdiği kişiye daha çok zarar veriyor. Evet, sonunda birlikte bir geleceklerinin olmayışı, bekleyen tarafın yalnız kalacak olması. Bunlar gerçekten zor şeyler ama son anlarını onunla geçirmek, hatta her saniye onun yanında olabilmek daha mantıklı. Onu bir daha göremeyecek oluşun, ona ne kadar yakın olursan, onunla ne kadar vakit geçirirsen daha çok anı bırakacaksın o kişiye. Böylesi daha iyi bence.

Erkek karakterin en yakın erkek arkadaşının dediği sözler çok hoşuma gitti : Biz bile yarın ne olacağını bilmiyoruz. Kimin ne zaman öleceğini hiç birimiz bilmiyoruz. Tarzında bir konuşma yaptı. Çok haklı bir konuşmaydı. Hiçbirimiz yarın ne olacağını bilmiyoruz değil mi? Ben öleceğim düşüncesiyle sevdiğimiz kişiden kaçmak çok yanlış.

Spoiler : Ben olsam dizinin sonunu mutlu sonla bitirmez ve filmin sonunda erkek karakteri öldürdüm. Mutlu sonla bitsin istedim izlerken, ölecek diye yüreğim ağzıma geldi. Fakat filmlerdeki mutlu sonlar bana hiç inandırıcı gelmiyor. Gerçekler hiçte güzel sonla bitmiyor.



Romantik, sevimli filmleri seviyorsanız tavsiye edebileceğim bir film.

6 yorum:

  1. Sizin uzak doğu takıntınıza bayılıyorum @çb

    YanıtlaSil
  2. Ayayaya çok merak ettim ya.. Japon filmleri de iyi oluyor, anime uyarlamaları hariç... onları pek sevemiyorum :D

    YanıtlaSil
  3. Mangasını okumuştum filmi olduğunu duymamışım. Live action sevmiyorum ben. Mangayı karşılamıyor olaylar. Ama oyuncular sevimli duruyor yine de.

    YanıtlaSil