15 Nisan 2016 Cuma

Kitap // Güzel Susma Sanatı

Bu kitap benim için özel bir kitap. 10.sınıfta okumuş olduğum bu kitabı tekrar okumaya karar verdim. Aslında pek okuma alışkanlığım yoktur ve okuduğum kitabı tekrar okumak gibi bir girişime girmem. Fakat bu kitap ikinci bir okuyuşu hak ediyor. Biraz da unuttum kitabı. Hem tekrar hatırlamak için hemde sizlerle bu kitabı paylaşabilmek için tekrar okuyacağım.




Yayın Yılı : 2014
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı :
 126
Arka Kapak Yazısı : 
Ne yapacaksın arka kapak yazısını, kitabı al, evine git, adam gibi oku! Yazar da ekmek yesin!

Yazarın samimiyeti beni en çok etkileyen şeydi. Yazım tarzı da fena değildi.



Kitaptan Kesitler

Nobel alan Orhan Pamuk veya yüzlerce eseri olan insanlar senede on dakika imkan bulup en küçük televizyonlarda fikirlerini söyleyemezken, kimsenin tanımadığı yüz binlerce menopozlu şırfıntı günde beş saat televizyonlara konuk olmayı başardı. Onları izlerken, kendi beynimin içinden sürekli "Bana ne! Bana ne senin eski kocandan, üst kat komşunun kim olduğundan, dolmayı nasıl yaptığından?" diyorum...

 Susmak herkesin karı değil ki konuşmak herkesin hakkı olsun.

 Yok olan bir dünyada ahiretimizi bacanaklarınız mı kurtaracak?"


Anlamsız, samimiyetsiz, sahte günlerin tozunda sözlerimizle parlatmaya çalışıyoruz kendimizi ama her söz hikmetten uzaklaştırıyor insanlığı, ağızdan çıkan her sözle biraz daha yakınlaşıyoruz cehenneme, oysa cennet suskunların krallığı olacak.
İnsanlar 3. Dünya Savaşı'nın ne zaman çıkacağını soruyorlar bana. Düşünsenize; Amerika Vietnam'a girdi, Afrika perişan, Somali, Sudan, Cezayir, Tunus, Fas, Ürdün, Lübnan, Mısır, Azerbaycan, Bosna, Irak, Afganistan, Gazze, Filistin, Urumçi perişan... Yani bunları görmeyen; insan 3. Dünya Savaşı'nın aslında bitmiş olduğunu, yıllardır 4. Dünya Savaşı'nı beklediğimizi nereden bilecek?

Yazın gitsin... Kimse yazıyı ciddiye almıyor nasıl olsa. Yazın ve rahatlayın.
Aşk dört ayaklı eşektir.
Geviş getirir, anırır.
Sevimli olduğu kadar aptaldır da bu hayvan.






4 yorum: