20 Ocak 2016 Çarşamba

Film // Labirent - Ölümcül Kaçış

The Maze Runner


Yönetmen : Wes Ball

Uyarlama : James Dashner tarafından Labirent Ölümcül Kaçış adlı eser

Oyuncular
Dylan O'Brien
Kaya Scodelario
Aml Ameen
Ki Hong Lee
Thomas Brodie Sangster
Will Poulter
Patricia Clarkson



Thomas uyandığında kendisini bir asansörde bulur. Neler olduğuna dair hiç bir fikri olmadığı gibi adını, soyadını, ailesini ve yaşamına dair tek bir şeyi bile bilmemektedir. Asansör yukarı çıkıp en son durduğunda kapısı açılır ve Thomas kendini Kayran adlı, büyük taş duvarlarla etrafı çevrelenmiş geniş bir alanda ve bir sürü erkek çocuğun olduğu bu yerde bulur.
Kayran da bulunan çocuklarda Thomas kadar farksızdır. Onların neler döndüğüne dair çok az fikri vardır. Bu büyük alanın kapısı yani taştan yapılan bu duvarların Labirent denilen yere açılması. Her sabah açılır ve her akşam açılır, her 30 günde bir yeni bir çocuk gelir. Thomas'ın merakı ve Kayran'da öylece oturup kalmak istememesi onların buradan çıkış yolu bulacağına işaret olacaktır. 

İzlerken heyecanla, keyifle, merakla izlediğim bir filmdi. Sırf Dylan var diye izlemek istemiştim, şimdi ise en sevdiğim filmlerden birisi ayrıca kitap serisinin tamamını almış bulunmaktayım. İlk filmi izlediğim için kitabı okumak zor gelecek ama okuyacağım.
Neredeyse 10 kez filan izledim filmi. Size de tavsiye ederim, sizde izleyin. Hatta önce kitaplarını okuyup bitirin sonra da izleyin. Filmi çok kaliteli, oyuncuları kaliteli, konusu kaliteli.
Bir sürü heyecanlı sahne vardı. Thomas'ın labirentte kalmamak için koştuğu sahne filan...

2 yorum:

  1. Ama filmler kitabın yerini tutamıyor ve olayın içine s*çıp sıvıyorlar fakat bunda öyle olmamış. Kitaptaki bazı yerleri işlememelerine rağmen gerçekten güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede, filmler kitabın yerini tutmuyor fakat dediğin gibi bu film iyiydi.

      Sil