22 Mart 2018 Perşembe

Yerli Dizi // Fi

Olayları anlamak için uğraşırken biraz sıkıldığımı itiraf edeyim. Keşke televizyonda izlemek yerine internet üzerinden izleseydim. İnternetten izleseydim videoyu sardırma şansım olurdu en azından. 2 saat boyunca televizyona bakmak ve aralarda reklam olması beni yoruyor, sıkıyor. 

Benim düşünceme göre; Can geçmişinde bir aşk yaşadı. Ama bu aşk sıradan, saf aşklardan değildi. Takıntı tarzında olan, zararlı bir aşktı. Bu yüzden adam belli bir süre psikiyatri desteği gördü. Adam bir psikiyatri olmasına karşın kendi psikolojik sorunları da var. Olabilir, insanlara iyi gelip kendisine iyi gelmiyor olabilir. 

Dans sahnesini beğendim. Serenay Sarıkaya'nın fiziği güzel olduğu için dansa uygundu ve güzel dans ediyordu. 
Can bir tüy ile Duru ve sevgilisinin arasını neredeyse bozuyordu fakat ikilinin aşkı bir tüy ile kül olup gidecek kadar değilmiş, bir limon ağacı ile tekrar düzeltilebilecek bir sorun yaşadılar. 
"Siz duygu körüsünüz." Can'ın yanındaki kadının diyeti bir hafta önce bırakmış oluşunu fark edişi ve bunu diğer kişilere anlatışı, güzel bir sahneydi. 
Deniz'in baş dansçının diğer dansçılardan farklı giyinmemesini istemesi düşüncesini anlıyor ve hak veriyorum. Aynı zamanda Deniz'in bu konuda haklı oluşu Duru'yu haksız yapmıyor. O ilk kez bir baş dansçı olmuş, onun için önemli bir an sonuçta. İkisininde haklılık payı var. 

Genel olarak merak ederek izliyorum, izlemek istiyorum fakat çok ağır ilerliyor. Biraz sıkıcı ve monoton ilerlediğini düşünüyorum. Fakat normal Türk dizilerinden farklı bir kurgu ve ilerleyişe sahip. Sahneler, müzikler klasik Türk dizlerinden farklı olmuş. 
Gazeteci kadın hayatını mahvetti sırf Can'a tımarhane ile ilgili soru sorduğu için, bakalım intikamını alabilecek mi? 
Replik ;
"Halkımızın özel alan anlayışı sıfır, mimarimizin de çözümü perde."

Şunu da not edeyim, devamını televizyondan değil internetten izlemeyi düşünüyorum. Geçişlerde bir sorun var diye düşünüp duruyordum. Twitterda yorumlara baktım. Hep sahneleri kesmişler diyor önceden izleyenler. Bu yüzden internetten izlemeye devam edeceğim.


Yönetmen : Mert Baykal 
Senaryo : Nüket Bıçakçı

Oyuncular ; 
Serenay Sarıkaya
Mehmet Günsür
Ozan Güven
Berrak Tüzünataç
Tülay Günal
Osman Sonant
Sezin Akbaşoğulları
Özge Özpirinççi
Songül Öden

Konusu : Hayatta her bireyin isteyeceği hemen hemen her şeye sahip olan ünlü psikiyatrist Can Manay, aslında kimsenin bilmediği farklı bir hayattan gelmektedir. Çocukluğunda yaşadığı travma nedeniyle 3 yıl akıl hastanesinde yatmış ve burada psikiyatrist Eti ile tanışmıştır. Hayatına Eti’nin girmesi ile tamamen değişen Can Manay, ismi dahil her şeyi ile yeniden yaratılan bir isim olmuştur. Bir gün taşındığı evin karşısında dans eden Duru’yu görür ve tüm hayatı alt üst olur. O günden sonra tek amacı ve hayali Duru’yu elde etmek olacaktır. Tek engeli ise Duru’nun sevgilisi ve aynı zamanda hocası olan Deniz’dir. Sırf Duru’ya yakın olabilmek için hayatlarına giren Can Manay, Deniz’e bir sanat okulu açma teklifi ile gelir. Deniz’in teklifi kabul etmesi ile birlikte artık daha sık görüşmeye başlarlar. Can Manay, Duru’yu etkilemeyi başardıkça olaylar büyümektedir ve zamanla bu durum artık herkesin dikkatini çeker. Can Manay’ı tutan tek kişi Eti’dir ancak bir süreden sonra onun da etkisi olmayacaktır. Babasından dolayı yaşadığı travma sonucunda Eti de adeta Can Manay’a tutunmuştur. Birbirlerine bağlı olan bu iki karakter, Duru nedeniyle zaman zaman karşı karşıya gelecektir. Can Manay, Duru için adeta kendisini yaratan Eti’yi bile ezip geçecektir. Eti ise bunu engellemek için her yolu dener. Diğer tarafta gazeteci Özge’nin magazincilikden daha ileriye götürmeyi istediği mesleği uğruna Can Manay’a çok cesur sorular yöneltmesi ile işinden olması gündemdedir. Bu durum karşısında hiçbir gazete ve dergide iş bulamayan Özge, Can Manay’dan intikam almaya karar verir ve onu araştırmaya başlar. Bu süreçte Sadık Murat Kolhan devreye girecektir. Kendisinin çok büyük ve önemli bir sırrını bilen Can Manay’ı bir şekilde alt etmeli ve kendisine bağlı hale getirmelidir. Özge ile ortak amaçları olduğunu anlayınca onu kendisi için çalışmasına ikna eder. Aralarındaki ilişki iş haricinde farklı boyutlara ulaşmaya başlasa da, Özge’nin Sadık Murat Kolhan hakkındaki gerçeği öğrenmesi ile çok farklı bir durum alacaktır. Özge artık hem Can Manay’ı hem de Sadık Murat Kolhan’ı araştırarak gerçekleri ortaya çıkarmak ve gizlenen sırrın etkilerini çözmek ister. Bu uğurda kaybettiği arkadaşı Furkan’dan sonra öfkesi ve kararlılığı da artar. Can Manay ile mücadele etmek Özge için hiç kolay olmayacaktır. Hayatı pahasına bu davadan vazgeçmeyecek ve bu uğurda çok bedel ödeyecektir.

4 yorum:

  1. dizilerde ilk bölümler genelde karakterlerin tanıtıldığı bölümler olduğu için sıkıcı gelebilir fakat fi nin ilk bölümleride sürükleyiciydi bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk bölüm olduğu için sıkıcı gelmiş olabilir bana da. :))

      Sil
  2. Kitabını okumuşş biri olarak dizinin havada kaldığını hissetmiştim bende . Kitapta daha ayrıntılı olarak bahsediliyor takıldığınız olaylardan .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah, olabilir. Aslında dizisini izlemeden önce kitabını okumalıyım. Fikrinizi yazdığınız için teşekkürler. :D

      Sil