21 Mayıs 2016 Cumartesi

Kitap // Eyvallah

Karşınıza bir kitap ile geliyorum. Bu kitap sürekli face'de kesitlerini gördüğüm bir kitaptı ve çok hoşuma gitmişti. İçindeki sözler bir harika.
Kitabın ismine baktım, eyvallah. İsmi bile güzel. Kitabın dışı bile güzel. Rengi mavi mavi. En sevdiğim renk. Kitabın dışına bakmak bile rahatlatıyor. İçini okuduğumda sürekli fesleğenden bahsetmiş. Yazar fesleğeni çok seviyor, belli. Bu yazarın diğer kitaplarını da almayı düşünüyorum. Size gerçekten tavsiye edebileceğim bir kitap.

Fesleğen Kokulu Kitap


Yayın Tarihi : 2015
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 224
Tür : Edebiyat / Deneme
Yazarı : Hikmet Anıl Öztekin

"Hala dertleşebilecek birileri varmış bir yerlerde."

Kitabın arka yüzünde yazan yazı :
Herkesin bir derdi vardır. Bazıları geçer, bazıları geçmez. Bazıları anlatılır, bazıları da anlatılmaz. Bazen de anlatmak istersin ama dinleyecek kimseyi bulamazsın. Bilirsin, muhabbettir ihtiyacın ama edecek kimse yoktur. İşte bu kitap bunun için, dertleşmek için yazıldı. Yalnız olmadığını bil diye yazıldı. Muhabbet için, muhabbetle yazıldı...



Kitaptan Kesitler : 

"Sevmek belki bir gün okur diye şair olmaktır deyip kimseye anlatamadıklarımızı kağıtlara dökmeye başladık."

"Hatta beni bile öyle alıp gitmişti ki..."

Ne olacaktı dursaydı, acının en vahim olduğu anda zaman!"

"Saklım var, saklın var, saklı şeyler hep var..."

"Üşüyorum onca kalabalık arasında. Sarılacak yorganlar lazım değil ki bize, sarınacak yürekler lazım.."

"En çokta gel denenler gelmez zaten."

"İnsanlar arıyor. Ama neyi? Bilmiyoruz. Çünkü bulduğumuz her şeyde, ulaştığımız her yerde aradığımızın o olmadığı ortaya çıkıyor. Tatmin olmuyoruz. Heyecan, ulaşana kadar sürüyor. Ulaşınca da sönüyor. Yeniden başka bir şeyi aramaya başlıyoruz."

"Kimlere yarandık, yaranmak için neler yaptık. Peki, Yaradan'a yaranmak için ne yaptık? Parmağın kesilse sarmayacak insanlara kendimizi sevdirmek için yaptıklarımızı, O'nun için yaptık mı? Onun bizi sevmesi için bir şey yaptık mı?"

"Tohumun içinde ağaç olmaması, tohumdan ağaç olmayacağını göstermez."

"Aşk kelimesi Farsça'da sarmaşık anlamına gelir. Sarmaşıklar kuşattığı ağacın tüm besinine ortak olur. Gıdasını ağaçtan alır ve bir süre sonra sarıldığı ağacı kurutur, öldürür. Ağacın gücü hem kendini, hem sarmaşığı beslemeye yetmemiş ve canını almıştır. Aşk birine vurdumu kurutur alır canını sevdiğine verir..."

"Aşkı sokaklarda aradık. Facebook'ta aradık aşkı. Oysaki dualarda değil miydi aşk?"

"Bazen vakit geçmiyor diyorlar, vakit geçiyordu da, şu yüreğimize oturan hasret geçmiyor be sevgili derttaş..."

"Hakkıyla olmasını istediğin bir şey varsa tevekkül boyutunda isteyeceksin. Sen elinden geleni yapacaksın ki o sana nasipse gelecek."

"Ezanlar okunuyor, ondan anladığımız tek şeyi, müziği kısmayı becerebiliyoruz ve bitmesini bekliyoruz bir an önce müziğin sesini tekrar açmak için."





2 yorum: