6 Nisan 2018 Cuma

Yerli Dizi // Bir Mucize Olsun

Öncelikle dizinin konusunu bilmeyerek izlemeye başladım. Dizinin ilk başlarında konuyu Gülizar dizisine benzettim. Benzettiğim noktalar şöyle; kız fakir, pavyonda çalışan bir ailede büyüyor. Anne, babası ölmüş ve dedesi yıllar sonra vicdanını rahatlatmak için onu yanına getirtiyor. Bir bakın ki bu dede de öyle bir zengin ki, yetmezmiş gibi zengin dedemizin ailesi kızı istemiyor, hor görüyor.

İlk başta kızın ekmek alıp geldiğinde annesinin ona eziyet etmesi ve ardından ekmeklerin yere düşmesi, filan derken kıza vurup suya düşürmesi. Dedim bu nasıl bir anne, neden böyle davranıyor, sanırım gerçek annesi değil ve o sırada gerçek annesi olmadığı ortaya çıkıyor. Damla karakterinin suya düşüş sahnesi çok güzeldi, gerçekten çekim açısı filan çok güzel olmuş. Sahneleri, efektleri çok beğendim. Hele yavaşlatılan sahneler ayrı bir güzeldi.

Son zamanlarda dizilerde kısa kız, uzun erkek modası burada da baş gösteriyordu. Ama Su Kutlu yaşına göre fazla minik durduğu için Furkan Palalı'nın yanında fazla küçük durmuş. Ama buna rağmen ben ikiliyi yakıştırdım, belki de ikilinin açık tenli olması yakıştırma sebeplerimin en büyüğüdür.
Furkan Palalı'nın oyunculuğunu No:309 dizisinde biraz eksik buluyordum. Burada gerçekten oyunculuğunu geliştirdiği gözle görülüyor. Karakteri de ona çok yakışmış.
Dizi boyunca sinirimi tepeme ne kadar çıkarsa da övmek istediğim iki oyuncu var ; bunlardan birisi Ahu Sungur. Gerçekten oyunculuğunun hakkını çok iyi vermiş. Dizideki karakterini yererken Ahu Hanımı bol bol övdüm açıkçası. Gerçekten ne kadar sinir kat sayılarımı da arttırsa dizinin olmazsa olmazı gibiydi. Bazı sahnelerde çok komikti. Örneğin, Esma Sancaktar evine geldiğindeki değişimi. Esma'ya sarıldığındaki sahne hele beni benden aldı.

İkinci övmek istediğim oyuncu ise; Esma Sancaktar karakterini canlandıran Ayşegül Günay. Kötü karakter bir insana bu kadar mı yakışır. Asaletine diyecek sözüm yoktu. 
Fırat karakterini canlandıran Rıdvan Aybars Düzey'in sahneleri çok az olsa da onun ikinci erkek karakter olduğunu anlayabildim. Ona daha fazla sahne verilmesi gerektiğini düşünüyorum. 
Şimdi başrol çiftin aşk olayındaki pürüzsüzlük şu; Yiğit, Azim Beyin ikinci evliliğinden olan kızı ile nişanlı. Yiğit'in nişanlısı Damla'nın teyzesi oluyor sonuç olarak. Teyzesinin nişanlısı ile aşk yaşayacak olmasındaki tek desteklenecek nokta; teyzenin kötü kalpli oluşu ve daha evli olmayışları. 

Maksude ve kızının, Damla'nın hoşgeldin partisine gidişi ve insanların Maksude ile söylediği şarkı yüzünden dalga geçmesi. O sahnede Damla'nında elinden tutup birlikte orayı terk etmeleri "ne de olsa o kadar baktı ona" dedirttirmişti ki dışarı çıktıklarında "Ne olursa olsun sen burada kalacaksın" deyip elini bırakıp gitmesi hayal kırıklığına uğrattı beni.

Genel olarak dizi entrika doluydu ve konu klasikti.


Senaryo : Can Sinan
Yönetmen : Hamdi Alkan ve Ozan Uzunoğlu

Konusu : Çukurdere’nin çamurlu sokaklarında büyüyen Damla onu yetiştiren pavyon şarkıcısı Maksude’nin yanında evlatlık gibi değil, bir hizmetçi gibi eziyet dolu bir yaşam sürmektedir. Sefalet ve umutsuzluk içinde geçen hayatı bir gün kapılarını Yiğit adında genç bir avukatın çalmasıyla aniden değişir. Yiğit gerçek ailesini tanımayan Damla’ya dedesinin ülkenin sayılı zenginlerinden biri olan Azim Sancaktar olduğunu ve ona yeni bir hayat vermek istediğini söyler. Maksude'nin zulmü altında geçen yıllar boyunca hep bir mucize bekleyen Damla, bu son derece güven verici genç adamın ardından gider. Ancak Sancaktar Konağı'nın sakinleri bu beklenmedik akrabanın gelişinden son derece rahatsız olmuştur. Anne ve babasının ölümünün ardındaki sırdan habersiz olan genç kız düşmanlarla çevrili bu konakta yaşamak zorundadır. Dedesinin ona gösterdiği sevgiye rağmen Damla için bu hiç de kolay olmayacak gibi görünmektedir.

Oyuncular ;
Furkan Palalı
Su Kutlu
Cihan Ünal
Ahu Sungur
Ayşegül Günay
Rıdvan Aybars Düzey
Meral Çetinkaya
Murat Daltaban
Bala Atabek
Anıl İlter
Dilhan Aras
Elif Gizem Aykul
Oral Özer
Rozet Hubeş
Funda Eskioğlu
Tahsin Lale
Bulut Akkale

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder