17 Aralık 2015 Perşembe

Kitap // Aynı Yıldızın Altında - John Green

Uzun zamandır bloguma bir şeyler yazmıyordum. Yazı yazmayı ve bir şeyler paylaşmayı istiyordum fakat ya fırsat bulamıyordum ya da içimde yazma isteğini bulamıyordum. okuduğum kitaplar, izlediğim dizi ve filmler hakkında bilgi ve yorumlarımı paylaşmaya karar verdim.


The Fault in Our Stars

Aynı Yıldızın Altında , John Green 'in Ocak 2012'de yayınlanan dördüncü romanıdır. Kitabın anlatıcısı Hazel Grace, ailesi tarafından zorla gönderildiği bir destek grubunda 17 yaşındaki eski basketbol oyuncusu ve ampüte Augustus Waters'la tanışıp ona aşık olan 16 yaşındaki bir kanser hastasıdır.
Kaynak : Vikipedi


Kitabı çok övüyorlardı. Bende okumak istiyordum, genelde ya çok merak ederim okurum ya da ben bunu okudum diyebilmek için. Kitap okumayı, içindeki güzel yazılar için, değişik hayatları görmek için okumayı seviyorum. Kitap okumayı çok seviyorum ama ne yalan söyleyeyim hiç okumuyorum.
Kitabı övdükleri kadar hayran kalmadım fakat içinde sürüklendim. Okurken birçok duyguya kapıldım. 2 gün içerisinde kitabı bitirmiştim. Yazarın Gus'u anlatışına bakacak olursak, o gerçekten hoş biri olmalı. Kitabını mı okumayı yoksa filmini mi izlemeyi tercih edersin, derseniz : Önce kitabını okuyup daha sonra filmini izlemeyi tercih ederim. Ben film izlemeye daha eğilimli biriyimdir. Fakat son zamanlarda kitap delisi birisi oldum. Çoğu kitabın içeriğini, yazarını, güzel olup olmadığını okumadığım halde bilirim. Benimde huyum bu. Bir sürü kitap okumuş gibi, kitaplar hakkında çok bilgi sahibiyim ama üşengeç biri olduğum için okumuyorum. Ama bu kitap okumaya değer!

Kitabın içerisinde koşuma giden kesitler :

Peki, dedim.
Peki.

"Acı hissedilmeyi talep eder."

"Bu dünyada incinip incinmeyeceğine dair tercih yapma şansın yok ancak seni kimin inciteceğini seçebilirsin, ihtiyar."

Ve bu kitabı okumak istememe sebep olan en büyük etken : Yazarın teşekkür kısmında
"... Jonneke Hollanders'e minnettarım, kendileri tıbbi konularda bana hem zamanlarını ayırdılar hem de uzman görüşlerini sundular, ben de canım istediğinde bunları keyifle hiçe saydım."

Sizde de yazarın bu sözleri kitabı okuma isteği uyandırmıyor mu?

2 yorum:

  1. Teşekkür kısmı gerçekten başkaymış, öneri için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, çok başka :D Yorumunuz için ben teşekkür ederim :))

      Sil